GHANA


Weeshuis

 

   De start van de activiteiten vond plaats in Achaise in Ghana, waar in 2007 een weeshuis is opgezet door Frank Sam en Renée-Michelle Niessen. Het doel van dit weeshuis was om de straatkinderen weer te laten stralen en kind te laten zijn. Het weeshuis is begonnen met 10 straatkinderen. Vanuit de visie dat de leefomstandigheden van deze kinderen alleen kunnen veranderen als zij een goede scholing ontvangen is vervolgens een school opgezet.

 

School

  Door een geweldig opgezette actie van Jodee Robertson kon de school in 2012  vervangen worden door een nieuw gebouw met meer ruimte en mogelijkheden.  

 Nu telt de school twee verdiepingen met klaslokalen, toiletten, een bibliotheek en en kantoor. Er is elektriciteit en stromend water. Vanuit de stichting hebben wij bijgedragen aan de kwaliteit van onderwijs op de school.

   Wij  hebben Sarah in Nederland ontvangen om inspiratie en kennis op te doen met name over hygiëne en organisatie. Ze heeft schoolbezoeken afgelegd, gesprekken gevoerd en hulp gekregen om te komen tot een structureel verantwoord schoolmanagement.